Κόκκινο κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα κόκκινων σταφυλιών από το Σαλέντο, όπως η Malvasia Nera, η Montepulciano και η Sangiovese. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol. ημιξηρό κόκκινο χρώμα στον ουρανίσκο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας γράψετε στο cantine.durso@libero.it
Είμαστε μια οικογενειακή αγροτική επιχείρηση με έδρα το Alto Salento στην Καροβίνιο (BR) - Πούλια. Παράγουμε κρασιά IGT Salento που είναι εύκολα στην κατανάλωση αλλά όχι κοινά, σεβόμενοι την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των αυτόχθονων ποικιλιών όπως το Primitivo, Negroamaro, Malvasia και Ottavianello. Από τα εδάφη της ιδιοκτησίας μας, Masseria Pietrasanta, παράγουμε επίσης εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο από υπεραιωνόβιες ελιές και αρωματισμένα λάδια με λεμόνι, κόκκινο μανταρίνι, πιπέρι, δεντρολίβανο και τρούφα.
Δεν συνεργαζόμαστε με τη μεγάλη διανομή αλλά με μικρά καταστήματα, εστιατόρια και καταστήματα gourmet υψηλής ποιότητας.
Μπορείτε να βρείτε κάποιες πληροφορίες για τα προϊόντα μας στο συνημμένο και περισσότερα στο www.essenzadipuglia.it
Scrigno di preziose gocce distillate dai colori eclettici, liquide essenze legnose dai richiami esotici e aromi narranti di sentieri marittimi odorosi, GIN BOX di PEDRO FERREIRA racchiude la quintessence degli Special Portuguese Spirits.
Nell’intramontabile formato mignon, GIN BOX è una chicca dal fascino vintage.
Gin Box contiene:
-1 Bottiglia di Gin Mondano Exotic 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mondano Barrel 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mondano London Dry 50ml
-1 Bottiglia di Gin Mágico 50ml
-1 Bottiglia di Gin 585.5 miles 50ml
- Box riutilizzabile
Κρασί που προέρχεται από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Ωρίμανση σε βαρέλια.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα και μαρμελάδες, μπαχαρικά όπως μαύρο πιπέρι, γλυκόριζα, καβουρδισμένα και βαλσαμική νότα από μεσογειακή βλάστηση.
Ιδανικό με σκληρά τυριά όπως Comtè, Gorgonzola, αλλαντικά όπως Pancetta από χοιρινό, chorizo, capocollo και κόκκινες κρέατα στη σχάρα.
Ανοιχτό κίτρινο χρώμα με χρυσές ανταύγειες, ένα λουλουδάτο άρωμα με πικάντικες νότες βανίλιας. Ξηρή γεύση, ευχάριστα φρέσκια και επίμονη. Συνδυασμοί: Ιδανικό ως απεριτίφ, με λευκά κρέατα, πιάτα ψαριών, αχινούς και θαλασσινά, στρείδια.
Χρώμα: έντονο ρουμπινί.
Αρώματα: πλούσιο και επίμονο με αισθητή νότα κερασιού και νότες βανίλιας.
Γεύση: γεμάτο, στρογγυλό με μαλακούς και ισορροπημένους τανίνες.
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18°C.
Συνοδευτικά: εξαιρετικό για να συνοδεύσει ψητά κόκκινων κρεάτων, θηράματα και ωριμασμένα τυριά.
Οινοποίηση: μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει σε εκχύλιση με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-26°C. Με την ολοκλήρωση της μαλακτικής ζύμωσης, ένα μέρος ωριμάζει σε βαρέλια, το άλλο σε ανοξείδωτο χάλυβα.
Δυνατότητα παλαίωσης: 2 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Κατασκευάζουμε εξαρτήματα για αντλίες κρασιού εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Είμαστε σε θέση να παράγουμε γρανάζια, άξονες, μηχανισμούς μοχλού, εκκεντρικούς άξονες και πολλά άλλα μηχανικά εξαρτήματα για αντλίες κρασιού, τόσο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη όσο και με βάση δείγματα.
Τα ποτήρια κρασιού από Tritan είναι τα κλασικά ποτήρια για να απολαύσετε και να γευτείτε το ευγενές ποτό του κρασιού.
Με τις καμπύλες τους μορφές, κλασικά αλλά αναγκαία σε μια υπηρεσία μπαρ που δίνει σημασία στις λεπτομέρειες αλλά και στην κομψότητα. Το ποτήρι προσαρμόζεται καλά σε οποιοδήποτε στυλ και περιβάλλον, ακόμη και το πιο ανεπίσημο. Κατάλληλο λοιπόν για μπαρ, ιδιωτικές εκδηλώσεις και γευσιγνωσίες αλλά και σε φεστιβάλ, σε οινοποιεία, αλλά κυρίως σε γαστρονομικές εκδηλώσεις.
Σταφύλι: Πριμιτίβο Αυτόχθονες 100%
Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο σύμφωνα με τους κανόνες παραγωγής του Πριμιτίβο της Μαντούρια DOC
Τύπος εδάφους: Κόκκινο χώμα
Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο
Μέση ηλικία αμπελώνα: 20 χρόνια
Μέση παραγωγή / εκτάριο: 70/80 κιλά
og σταφυλιών
Συγκομιδή: Τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου
Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική
Αλκοόλ: 14% - 15% Vol.
Χρώμα: Σκούρο γαρίφαλο κόκκινο, συμπαγές
Μπουκέτο: Μαρμελάδα μύρτιλου, ταμάρινδος, βαλσαμικές νότες
Γεύση: Πλήρης και στρογγυλή με μακρά αρωματική
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C
Συνιστάται: Πρώτα πιάτα με χυμό κρέατος, θηράματα, κόκκινα κρέατα ψητά, ώριμα τυριά, μανιτάρια.
Λευκό κρασί που παρασκευάζεται από ένα μείγμα λευκών σταφυλιών από το Σαλέντο, όπως το Trebbiano και λίγο Malvasia Bianca. Περιεκτικότητα σε αλκοόλ 11,50% Vol. Λευκό χρώμα με ημίξηρη γεύση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας γράψετε στο cantine.durso@libero.it
Σταφύλι: Πρωτόγονο Αυτόχθονο 100%
Περιοχή παραγωγής: Ανατολική Περιοχή του Ταραντίνο
Τύπος εδάφους: Κόκκινη γη αναμεμειγμένη με βράχους, τοφ και/ή ασβεστόλιθο
Τύπος αμπελώνα: Υποστηριζόμενο αλμπερέλο
Μέση ηλικία αμπελώνα: 15 χρόνια
Μέση παραγωγή / εκτάριο: 90/100 κιλά σταφυλιών
Συγκομιδή: Τέλος Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου
Μέθοδος συγκομιδής σταφυλιών: Χειρονακτική
Αλκοόλ: 13 % - 14% vol.
Χρώμα: Πορφυρό κόκκινο
Μπουκέτο: Λεπτό, πολύ χαρακτηριστικό
Γεύση: Καλά τανίνες και δομή, μαλακό και περιβάλλων
Θερμοκρασία σερβιρίσματος (Κελσίου): 16° - 18° C
Συνιστάται: Κόκκινα κρέατα, αγριογούρουνο, πικάντικα τυριά, κρέατα, αρνί, σάλτσα κρέατος, κρέας στη φωτιά, βόδι, λουκάνικο, Τυριά.
Κρασί που παράγεται από σταφύλια 100% Πριμιτίβο. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντισι και Λέτσε.
Ερυθρή οινοποίηση με κλιματισμό της διαδικασίας ζύμωσης.
Χαρακτηρίζεται από την απαλότητα των τανινών του και την επίμονη γευστική-οσφρητική του παρουσία.
Στη μύτη αναδεικνύονται αρώματα από ώριμα κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, σμέουρα και μούρα, ακόμη και σε μορφή ζελέ.
Ιδανικό με ώριμα τυριά όπως το Caciocavallo Podolico, Castelmagno, Provolone del Monaco, ζυμαρικά με ραγού μπολονέζ, λευκά κρέατα στιφάδο.
Ποικιλία: 100% Negroamaro. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Παράγεται από τη ζύμωση σε ανοξείδωτο χάλυβα σταφυλιών Negroamaro, είναι ένα ξηρό κρασί με επίμονο γευστικό προφίλ.
Στη μύτη αναδύονται αρώματα από κόκκινα φρούτα όπως φραγκοστάφυλο, μαύρη μουριά, βατόμουρο και κεράσι, καθώς και βαλσαμικά στοιχεία από τη μεσογειακή βλάστηση.
Χάρη στη δομή των τανινών του, που δεν είναι πολύ επιθετικές, διαθέτει καλή ευελιξία, ταιριάζοντας με ωριμασμένα αλλαντικά και τυριά μέσης ωρίμανσης, πιάτα με βάση το κρέας, καθώς και με λευκά και κόκκινα κρέατα, είτε ψητά είτε μαγειρεμένα.
Κρασί που προέρχεται από ένα μείγμα σταφυλιών Negroamaro (50%), Cabernet (25%) και Syrah (25%) καλλιεργημένων σε αμπελώνες. Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε.
Μετά από έξι μήνες σε βαρέλι, συνεχίζεται η ωρίμανση στη φιάλη.
Στη μύτη αναδύονται φρουτώδεις νότες από μύρτιλο, κόκκινο φραμπουάζ και κεράσι σε σιρόπι, με μπαχαρικά όπως κανέλα, γαρίφαλο και πιπέρι, με έντονη βαλσαμική νότα.
Χάρη στην κομψότητα των τανινών του, ταιριάζει με ζυμαρικά με βάση το κρέας, όπως τα straccetti με ραγού από μοσχάρι, κρέατα στη σχάρα όπως μοσχάρι και παϊδάκια από αρνί.
Primitivo IGP Puglia από την περιοχή Taranto και Brindisi. Ποσοστό αλκοόλ 13,00% Vol.
Ελάχιστη παραγγελία 720 φιαλών των 75 cl. Συνολικός αριθμός χαρτοκιβωτίων 60, το καθένα με 12 φιάλες.
Περιοχή παραγωγής: Λεβεράνο (Λέτσε). Σταφύλια: 70% Νεγροαμάρο, 20% Πριμιτίβο, 10% Μοντεπουλτσιάνο. Σύστημα καλλιέργειας: αλμπερέλο.
Φύση εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, μέτριας σύστασης, με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό.
Οινοποίηση: μετά από προσεκτική επιλογή των σταφυλιών, ακολουθεί η αποσπασματική τους επεξεργασία (χωρίς πάτημα). Ο μούστος ζυμώνει σε δεξαμενές από ανοξείδωτο χάλυβα για 10-12 ημέρες σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 24-26°C. Στο τέλος της ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει σε μπαρικ για 16-18 μήνες. Ακολουθεί περαιτέρω ωρίμανση σε φιάλη για τουλάχιστον 3 μήνες.
Ικανότητα παλαίωσης: 4 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Χρώμα: έντονο ρουμπινί.
Αρώματα: πλούσιο και επίμονο, με νότες από καλά ώριμα κόκκινα φρούτα.
Περιοχή παραγωγής: ορισμένοι δήμοι της επαρχίας Λέτσε. Σταφύλια: 100% Πριμιτίβο. Σύστημα καλλιέργειας: αμπελώνας.
Φύση του εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, βαθύ, μέσης σύστασης με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό.
Οινοποίηση: μετά την αποσπασματική απομάκρυνση των σταφυλιών (χωρίς πάτημα) ο μούστος ζυμώνει σε επαφή με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 24-25° C. Στη συνέχεια ωριμάζει μέρος σε βαρέλια δρυός και μέρος σε ανοξείδωτο χάλυβα.
Δυνατότητα παλαίωσης: 3 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Χρώμα: έντονο ρουμπινί.
Αρώματα: ευρύ και επίμονο με αισθητή αίσθηση δαμάσκηνου και κερασιού.
Περιοχή παραγωγής: Λεβεράνο (Λέ). Σταφύλια: 85% Νεγροάμαρο, 15% Μαλβασία Νέρα.
Τίτλος αλκοολικής περιεκτικότητας: 13,00% vol. Σύστημα καλλιέργειας: αλμπερέλο και κορδόνι σπερνατό.
Φύση του εδάφους: αλλουβιακής προέλευσης, μέτριας σύστασης με περιοχές που τείνουν προς το ασβεστολιθικό.
Οινοποίηση: μετά την αποβοστρύχωση των σταφυλιών, ο μούστος παραμένει σε εκχύλιση με τις φλούδες για 6-7 ημέρες σε θερμοκρασία 25-26° C. Μετά την αλκοολική και μαλακτική ζύμωση, ακολουθεί η ωρίμανση σε δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα μέχρι την εμφιάλωση.
Ικανότητα παλαίωσης: 3 και περισσότερα χρόνια ανάλογα με τη σοδειά.
Χρώμα: κόκκινο ρουμπινί που με τα χρόνια τείνει να αποκτά γκρανάζ απόχρωση.
Άρωμα: κρασάτο, έντονο, ευρύ και επίμονο.
Κρασί που προκύπτει από την οινοποίηση σταφυλιών Negroamaro (90%) και Malvasia Nera (10%). Περιοχή παραγωγής: Σαλέντο, μεταξύ των επαρχιών Μπρίντιζι και Λέτσε. Χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, απαλότητα και ευελιξία.
Στη μύτη αναδύονται έντονα αρώματα φρέσκων φρούτων όπως φράουλα, κεράσι, ρόδι, δαμάσκηνο και ανθώδη αρώματα άγριας τριανταφυλλιάς.
Χάρη στην ευελιξία του, είναι ιδανικό για απεριτίφ, για πιάτα με θαλασσινά, με ψάρι και με τηγανητά ψάρια.